Hvad betyder Orphan Pages?

Orphan Pages er et udtryk der bruges inden for SEO. Det betyder at en side ikke har nogle interne links og dermed er den “forældreløs”. Da links har en betydning for om en side bliver crawlet og/eller rangeret på Google, er det ikke godt, at en side ikke har links.

Selvom det lyder meget banalt, kan der være mange årsager til, at en side ikke har nogle interne links. Eksempelvis disse 3 årsager:

  • En generel dårlig navigation på sitet
  • En migrering af et website, der er gået galt
  • Opdateringer af sitets sider.

Det er vigtigt, at de sider du ønsker skal rangere hos Google, har interne links. Hvis en side er blevet forældreløs med vilje, kan det bedre betale sig, at lade siden blive med et “noindex”.

Udover en god navigation, bør man have et automatisk sitemap, der opdaterer sig selv. Det er dog en lappeløsning, da det ikke løser at siden ikke har nogle interne links. Du kan også være at have et klassisk HTML sitemap, der består af interne links til siderne på et website.

Det bedste du kan gøre er dog, at have en god navigation, der hierarkisk linker til alle siderne på dit website. Heraf bør du også arbejde med krydslinking, når en side er relevant som henvisning fra en anden side.

Glem ikke, løbende at tjekke dit website for orphan pages. Det gør du ved at crawle websitet med en webcrawler.

seo ebog

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få mere SEO viden

Få bl.a. mere viden om:

Teknisk SEO

Linkbuilding

Indhold

Brugeradfærd

Rankbrain

Featured Snippets

....Og meget mere!

Du modtager din e-bog lige om lidt!