Hvad er Link Bait?

Link bait er en aktivitet inden for linkbuilding, og går ud på, at man laver indhold for, at få andre til at linke til det. Det kan gøres på mange forskellige måder, herunder artikler, infografik, newsjacking, analyser og en masse andet.

Det er en rigtig smart måde inden for linkbuilding, da det giver en masse naturlige links. Selvom det er blandt de bedste, og naturligste linkbuilding metoder, er det samtidig også den sværeste. Det kræver kreativitet, at lave noget indhold, som andre vil dele i form af links naturligt og i mange tilfælde også grundige analyser.

Du kan lave indhold, der appellerer til følelser, når man skal skabe link bait, da det er den nemmeste måde, at få andre til, at forholde sig til noget. Du kender det sikkert selv, når du ser noget,  du synes er sjovt, eller provokerende, deler du det med andre. Link bait bør derfor altid bærer præg af enten humor, provokation, nyheder, eller bare information andre kunne finde på at dele.

Du kan altid få andre til, at linke til din side, det handler blot om at have den rigtige indgangsvinkel, og at producere noget, som dem du vil have et link fra, vil dele.