Hvad er en Ankertekst?

En ankertekst er den visuelle tekst, som brugerne ser i et link. Hvis man ikke laver en ankertekst i et link, vil linket være skjult for brugerne. Du skal derfor altid huske, at sørger for, at få skrevet en ankertekst til et link. Det behøves ikke, at være tekst, der indgår i ankerteksten. Det kan også være et billede, der linker som så vil være ankerteksten i linket.

Ankerteksten signalerer både overfor brugere og søgemaskiner, hvad en side handler om. Siden Google udrullede opdateringen “Google Penguin”, er det blevet meget vigtigt, at have diversitet i sine ankertekster. Det kan nemlig hurtigt være meget unaturligt, at have en masse ankertekster optimeret med søgeord – hvilket vil give en negativ effekt.

Eksempel:
<a href=”http://eksempel.dk/”>Ankertekst</a>

Det er en god idé, at de fleste af dine ankertekster, består af dit domæne- eller virksomhedsnavn. Du skal altså ikke fylde dine ankertekster med søgeord, da det kan give en negativ effekt på din SEO. Selvfølgelig kan du i nogle tilfælde bruge ankerteksten, hvis det er relevant. Men det er stadig noget, du bør passes på med. Du har intet at frygte, hvis du husker at have diversitet.

seo ebog

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få mere SEO viden

Få bl.a. mere viden om:

Teknisk SEO

Linkbuilding

Indhold

Brugeradfærd

Rankbrain

Featured Snippets

....Og meget mere!

Du modtager din e-bog lige om lidt!