Hvad er Cloaking?

Cloaking er en gammel “blackhat SEO”  metode – altsĂĄ en metode, der er i strid mod Google’s retningslinjer. Cloaking laves ved, at have en side med optimeret indhold, der læses af søgemaskinerne, og en side der kan læses af brugerne fyldt med salgstekster der er læselige. Man fĂĄr deraf præsenteret en af disse varianter, alt afhængig af, hvilken IP man har. Man kan identificere søgemaskinernes crawlere udfra deres IP, eller user agent navn, og heraf viser dem en anden side, end den oprindelige.

Cloaking bruges ikke i samme omfang som engang, det er nemt forsøgemaskinerne at opdage. Nogle har stadig succes med metoden, men ofte vil det virke i kort tid. Cloaking er som skrevet jævnfør Googles retningslinjer ulovligt, og straffen vil være at websitet bliver deindekseret.

Der er ingen decideret lovgivning i Danmark, der forbyder cloaking, sĂĄ det er ikke strafbart pĂĄ andre mĂĄder end de straffe Google uddeler.

Cloaking blev oftest brugt nĂĄr:

  • NĂĄr siden er bygget op i Javascript
  • NĂĄr man vil ramme mange søgeord pĂĄ Ă©n gang
  • NĂĄr man arbejder med søgeord, som der er meget konkurrencepræget

Der findes flere forskellige måder, at udfører cloaking på. De to mest kendte er IP cloaking, og DNS cloaking.

IP cloaking

IP cloaking er et system pĂĄ en hjemmeside, der kigger pĂĄ, om det er en af Google’s crawleres IP’er, og pĂĄ baggrund af dette viser en anden side. Det vil altsĂĄ sige, at nĂĄr der foretages en forespørgsel til serveren, vil serveren bearbejde  forespørgslen, og differentiere indholdet, der vises til brugere og søgemaskinernes crawlere.

DNS cloaking

Ved DNS cloaking henviser systemet brugeren eller crawleren til et subdomæne, afhængig af hvad der er kodet. Det vil altså sige, at hvis systemet er kodet til, at rykke crawlerne over til subdomænet, vil brugerne forblive på hoveddomænet.

Det anbefales ikke, at anvende cloaking!

seo ebog

Tilmeld dig nyhedsbrevet og fĂĄ mere SEO viden

FĂĄ bl.a. mere viden om:

Teknisk SEO

Linkbuilding

Indhold

Brugeradfærd

Rankbrain

Featured Snippets

....Og meget mere!

Du modtager din e-bog lige om lidt!