Rentabel annoncering: Sådan beregner du!

af | nov 19, 2019

Dette indlæg er på mange måder et opråb til mange. Jeg har alt for ofte oplevet, at man ikke ved, hvad ens Target CPA eller Target ROAS skal være. Mange regner forkert, andre regner slet ikke. 

Dette indlæg går på klingen med, at du naturligvis bør regne dine nøgletal ud, så du ved om din forretning er sund. Du får også mulighed for, at beregne dine tal i dette indlæg. 

Essensen af marketing handler om, at skabe flere salg på forskellige måder – IKKE at tabe penge på annoncering, der ikke bærer frugt.

Hvis du ikke kender dine nøgletal, kan din investering potentielt set, være ekstrem dårlig.

Dertil vil man som annonceringsspecialist ikke vide, hvad man skal skrue på, og hvad man ikke skal.

Det er derfor i sidste ende forretningskritisk, hvis du ikke regner dine tal ud. Selvom dette indlæg på mange måder, er skrevet med Google Ads i tankerne, kan du i virkeligheden bruge beregnerne til andre annonceringsplatforme såsom Facebook. 

Konverteringsraten har en indflydelse på alle dine tal. Hvor meget du bør byde på et søgeord, hvor attraktiv din investering mm. handler i høj grad om, hvor høj din konverteringsrate er. Hvis du forbedrer din konverteringsrate, vil det derfor hurtigt også have en indflydelse på dine nøgletal. 

Selv den BEDSTE Google Ads konsulent, vil ikke kunne gøre en rentabel forretning ud af et website, der IKKE konverterer.

Hvis du eksempelvis driver en webshop, og har en Target ROAS på 3, vil alt over 3 være en rentabel forretning, hvorimod alt under 3 er tabt. 

Din konsulent, skal helst hjælpe dig med at vækste din forretning, men det er svært, hvis konsulenten ikke ved hvornår, en investering bærer frugt – og hvornår den ikke gør.

Før du overhovedet kan beregne disse tal, kræver det at konverteringssporing er opsat korrekt, og de “korrekte” konverteringer bliver importeret i annonceringsplatformen.

Brug beregnerne herunder

Bemærk: Intet data gemmes i beregnerne. Alle indtastninger er anonyme.

Beregn din Meromsætning

At beregne meromsætning ved forøgelse af trafik, er mange gange nødvendigt for, at lave estimater, før man påbegynder en investering. Det er dog relativt svært, at forudse, da de forskellige kanaler trafikken kommer fra, typisk vil have en forskellig konverteringsrate.

Det er dermed ikke sagt, at du ikke bør beregne det – men du naturligvis, lave en beregning ud fra konverteringsraten, der er for den pågældende kanal.

Beregn antallet af besøgende, du skal have før en konvertering sker

Det er ekstremt forskelligt hvornår, du kan forvente en konvertering fra antallet af dine besøgende. Det afhænger af branche, virksomhed, funktionalitet og design på hjemmesiden.

Med denne beregner, kan du udføre et estimat af, hvor mange besøgende du skal have, før du får en konvertering ud fra din konverteringsrate – logik for burhøns, men mange gange nødvendigt.

Beregn din Target CPA

Et vigtigt nøgletal for mange service virksomheder er Target CPA, også kendt som Target CPL – cost per acquistion eller cost per lead. Det er uhyre vigtigt for en annoncør, at beregne hvor meget et lead må koste – og det er min erfaring, at det er ekstremt svært for mange at beregne.

Du får her en beregner, der tager højde for alt fra omkostninger, profit margin og lukkerate – tal, de fleste konsulenter ikke tænker over, når de skal hjælpe med, at beregne Target CPA.

Beregn din Target ROAS

For webshops og generelt hjemmesider, der benytter sig af online betaling, kan man i stedet for Target CPA beregne Target ROAS. ROAS er en forkortelsen for “Return On Ad Spend”. Nøgletallet bruges til, at beregne hvor meget omsætning, du får tilbage, for de brugte annonceudgifter.

Target ROAS er vigtig for, at vide hvad ROAS skal være, så du ikke taber penge på din investering. Der er mange måder, at beregne den på – denne er egentlig meget simpel. Den tager højde for kostpris, salgspris og dermed overskuddet. Hvis din ROAS er under Target ROAS, taber du penge, hvis den er over, tjener du penge.

Jeg er ofte blevet spurgt, hvad man gør med den fragt, man selv betaler ved, at tilbyde fri fragt. Mit tip her er, at ligge det oven i kostprisen, så overskuddet dermed bliver mindre, og Target ROAS bliver højere. På den måde sikrer du dig, at du ikke medregner et “forkert” overskud.

Beregn din CPA

CPA’en står for Cost Per Acquisition – også kendt som CPL – Cost Per Lead. Beregn her, hvor meget du i dag betaler for et lead/acquisition. 

Beregn din ROAS

ROAS står for Return On Ad Spend. Nøgletallet belyser hvor mange penge, du får igen kontra hvor meget, du har brugt på annonceudgifterne.

Beregn hvad skal du byde ud fra Target CPA

Når det kommer til bud – klikpris, CPC og hvad det ellers kaldes derude – kan det være en god idé, at sætte dine klikpriser ud fra din Target CPA og din konverteringsrate. Derfor har jeg, lavet en beregner til dig, så du kan finde gøre det herunder. 

Beregn din CLV

Customer Lifetime Value er et begreb, der har været meget oppe de seneste par år. CLV går ud på, at beregne dine kunders loyalitetsværdi – hvor ofte de kommer igen og hvilken værdi, de ligger per gang de køber.

Det er klart, at selvom udgifter til annoncering kan være urentabel, hvis du kigger på et engangskøb, kan det blive meget rentabelt, hvis du kigger på det over en længere periode.

Kunden kan gentage sit køb – eksempelvis ved abonnementstjenester. Det kan dog også være, at kunden tilmelder sig nyhedsbrevet og derfor er en del mere værd over lang tid.

Beregn din ROI

ROI er et af de mest anerkendte, og brugte nøgletal inden for virksomhedsinvesteringer – med grunde. Return on investment belyser, om investeringen har været rentabel eller ej. Selvom det er en ekstrem god måde, at regne sine investeringer ud på, vil jeg gå så langt at sige, at der er alt for mange, der regner nøgletallet forkert. 

ROI’en skal dække al den omsætning og alle de udgifter, der er i forbindelse med en investering. Det vil sige både faste- og variable omkostninger, bør på sin vis indgå i beregningen.

Det samme gælder omsætningen, her er det både indirekte, og direkte omsætning fra investeringen, der skal med i beregningen. Hvis investeringen er Google Ads, skal der også påregnes, hvordan investeringen har hjulpet Facebook annonceringen med at generere omsætning og omvendt.

Derfor er ROI’en i dag kompleks ift. online, at få korrekt og i stedet vil jeg i mange tilfælde anbefale, at du bruger andre nøgletal – medmindre du laver din beregning korrekt.

seo ebog

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få mere SEO viden

Få bl.a. mere viden om:

Teknisk SEO

Linkbuilding

Indhold

Brugeradfærd

Rankbrain

Featured Snippets

....Og meget mere!

Du modtager din e-bog lige om lidt!